Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bitki için 8,7 milyon TL ödedi

Gaziantep’te, kentin muhtelif yerlerine dikilmesi planlanan bitkiler için milyonlarca liralık harcama yapıldı. Şahinbey Belediyesi Belediye Meclisi’nin eski üyesi CHP’li Uğur Kalkan, “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, daha önce de defalarca uyarmamıza rağmen mevsimlik çiçek ve çiçek soğanı ihalelerinden vazgeçmiyor” dedi.

8.7 milyon TL’ye imza

BirGün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Mevsimlik Çiçek ve Çiçek Soğanı Alım İşi” ihalesi için 7 Eylül’de Kamu İhale Kurulu’ndan onay alındığını bildirdi. İhale ise 3 Ekim’de düzenlendi. İhale kapsamında yaklaşık 11 milyon 828 bin 131 TL’lik maliyet hesabı çıkarıldı. İhaleye verilen en yüksek teklifin 11 milyon 722 bin TL, en düşük teklifin ise 8 milyon 732 bin TL olduğu belirtildi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan ihale komisyonunun, teklifler üzerinde yaptığı incelemenin ardından nihai karar, 16 Kasım’da verildi. İhaledeki en düşük teklifin sahibi Sekiz Peyzaj Yatırım Anonim Şirketi ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi arasında 8,7 milyon TL’lik sözleşme imzalandı.

“Hangi derde çare olacak?”

Kamu harcamalarında kısıtlama öngören Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ni anımsatan CHP’li Uğur Kalkan, “Buna karşın israf hız kesmiyor” diye konuştu. Gaziantep’in çok sayıda sorunu bulunduğunun altını çizen Kalkan, şunları söyledi:

“Paranız bu kadar çoksa vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükselmesi noktasında harcama yapın. Sizin ihale ettiğiniz çiçekler ve çiçek soğanları, açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşayan milyonlarca vatandaşımızın hangi derdine çare olacak? Bu israfları, Anteplilerin vicdanlarına havale ediyorum.”

İhale dokümanları arasında yer alan, “Birim Fiyat Teklif Cetveli”nde, 8,7 milyon TL harcama karşılığında alınacak bitkilerin detayları da paylaşıldı. Lale bitkisi, 600 bin adet ile en yüksek sayıda alınacak bitki olurken diğer bazı bitkiler ve adetleri şöyle sıralandı:

• Menekşe: 450 bin adet

• Sümbül: 10 bin adet

• Kadife Çiçeği: 400 bin adet

• Kırmızı Ateş Çiçeği: 100 bin adet

• Dik Sardunya: Bin 200 adet

• Vapur Dumanı: 100 bin adet

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir